top of page

IDA HANSON

Certifierad internationell coach

Utbildning och arbete

Jag är utbildad retoriker och certifierad Internationell coach (ICC). I min coachning har jag ett terapeutiskt förhållningssätt. I grunden är jag pedagog, med en fil.mag i idrott och engelska vid GIH i Örebro. Efter tio år i skolans värld sökte jag mig vidare till mediavärlden. Under sju år arbetade jag på Sveriges Television som rådgivare, redaktör och utbildare med fokus på yttrandefrihet och programpolitik. Med denna bakgrund arbetar jag idag med retorik, som yttrandefrihetens finaste verktyg.


Mina specialområden är retorik, etik, interkulturell kommunikation och ledarskap. Detta inbegriper framträdanden, Public Speaking, övertygande språkmönster, konstruktiv dialog och förhandling, argumentationsstrategier, konflikthantering (språkliga modeller), härskartekniker och främjandetekniker, bemötande, ”våga tala”, stresshantering, hypnoterapi samt livs- och karriärutveckling.


Har ett förflutet inom idrottsrörelsen och är tidigare kapten för svenska damlandslaget i simning och OS-finalist i Montreal 1976. Redan vid 17 års ålder använde jag regelbundet mental träning, visualisering och hypnos för att påverkar mina prestationer. Dessa tekniker är användbara på många andra områden i livet, för att öka fokus och koncentration och för att motverka stress och oro. Som 22-åring drabbades jag av dubbel synnervsinflammation och var under en period blind. Med hjälp av självhypnos kunde jag hålla mig lugn och samlad inför läkarnas olika besked. Kroppens egen läkande förmåga hävde inflammationen och jag fick synen tillbaka. Idag är jag certifierad hypnosterapeut, vidareutbildad vid the UK College of Hypnosis and Hypnotherapy i London.


Klientkategorier

Du som står inför en viktig presentation, behöver hantera din nervositet inför ett offentligt framträdande eller inför en grupp och vill bli säkrare, tryggare och mer trovärdig i din kommunikation med andra. Du som står inför utmaningar eller förändringar i din livssituation eller i arbete/studier. Mina klienter är både vuxna och unga (den yngsta 13 år). Vad gäller unga gör jag även hembesök.


Upplägg

Jag erbjuder ett inledande samtal utan kostnad. Samtalet är förutsättningslöst och du får stifta närmare bekantskap med mig och min metod. Du binder inte upp dig för någonting.


Baspaketet är fem tillfällen. Det kostnadsfria samtalet ligger utanför.


Välkommen!


Kontaktuppgifter Mejl: ida.hanson@retorikforum.se

Tel: 070-567 93 66

Hemsida: www.retorikforum.se

Linkedin: hwww.linkedin.com/in/idahanson/

bottom of page